Hallo,
Na lang wikken en wegen heb ik besloten om een van mijn sites aan te bieden.
Het gaat om http://www.sellzoo.nl
Ik heb de site de afgelopen zomer gebouwd in ongeveer 4 maanden. Het was mijn bedoeling om te een vergelijkings site te bouwen zoals beslist.nl / koopkeus.nl / kieskeurig.nl omdat ik weet dat deze sites tienduizenden euro's per maand maken. Ik wist dat de panda update er aan zat te komen maar was van plan om een heleboel unieke content op de site te zetten waardoor panda de site niet zou raken.

De site bestaat uit een homepagina die vanaf de grond is opgebouwd en een aantal subpagina's die dan doorlinken naar een aangepast script die relevante producten oproept en laat zien in een overzicht.
Er zijn nu ongeveer 5 - 6 miloen producten opgenomen van ongeveer 900 webwinkels.
Er zijn ongeveer 30 pagina's met unieke teksten die gaan over verschillende producten. En duizenden pagina's met resultaten van producten van verschillende aanbieders die gegenereerd worden door het script.

Na het bouwen van de site ben ik begonnen met linkbouwen en de site heeft nu zo'n 350 relevante links waarvan veel index links zijn. Een aantal naar home en een aantal naar dieper gelegen pagina's.
Een website over horloges linkt bijvoorbeeld naar http://www.sellzoo.nl/horloge.html
Vanaf eind Oktober begon de site te lopen en had zo'n 100 - 150 bezoeker per dag. er waren toen ook bijna dagelijks sales, soms 3 sales per dag. De site heeft in November zo'n 120 euro opgeleverd.
In November verloor ik echter interesse om verder te werken aan de website. Ik heb nog een aantal andere websites waar ik meer plezier aan beleefde en heb toen eigenlijk niks meer gedaan aan sellzoo.
Vanaf begin December viel het aantal bezoekers terug naar ongeveer 30 p/dg. Als gevolg zijn er ook minder sales. De afgelopen 30 dagen zijn er maar 9 sales geweest met een totale waarde van 27 euro.
Ik denk dat Google na enkele maanden en na steeds meer pagina's te hebben geïndexeerd heeft geconcludeerd dat het een affiliate site is waardoor de pagina's lager kwamen in de zoekresultaten. Het verlies van bezoekers kan ook komen doordat mensen in deze tijd van het jaar minder zoeken naar de artikelen waar sellzoo goed voor rankt. Ook heeft het er natuurlijk mee te maken dat ik eigenlijk geen nieuwe content meer plaatsten en weinig deed aan linkbouwen.

Ik heb eigenlijk geen zin meer om wat met de site te doen. Daarnaast ben ik in het midden van een relatie breuk en ben ik hier veel tijd aan kwijt aan zaken zoals een andere woning zoeken, zaken opzeggen etc.
Dus heb ik besloten om te kijken of ik iemand kan vinden die dit project voort wil zetten.

Ik heb 4 maanden full time aan de site besteed dus als ik ga uitrekenen wat dat aan uren is dan kom je al snel uit op 8000 euro.
Ik snap dat zo'n prijs niet interessant is aangezien de winst erg laag is.
Toch denk ik dat er zeker iets te maken is van de site, en misschien komen de bezoekers aantallen van zelf weer terug. Het is altijd maar de vraag wat er gaat gebeuren met het constant veranderende algoritme van de zoekmachines.
Ik ben sinds 3 weken weer bezig met linkbouwen en misschien dat ik weer zin krijg om meer tijd te stoppen in de site. Ik hoef niet perse van de site af maar als er iemand is die er interesse in heeft dan is het mogelijk om een bod uit te brengen.

Zie de bijlage voor Google analytics ( traffic ) en een uitdraai van de sales die via tradetracker.nl zijn gegaan. Er zijn nog enkele tientjes gemaakt via andere affiliate netwerken, maar dat lijkt me verder niet heel interessant om als bijlage bij te voegen.

Bij verkoop van de site zal ik een document maken met uitleg van hoe de site werkt.
Hoe je bijvoorbeeld producten van andere webshops op kunt nemen of verwijderen via een CMS en overige zaken kunt aanpassen.
De home pagina en een aantal subpagina's van de site is in html gemaakt en heeft geen cms dus je moet wel met een programma zoals dreamweaver kunnen werken om de site aan te passen.

Ik beantwoord graag alle vragen bij serieuze interesse, als je interesse hebt, stuur dan meteen even wie je bent en wat je ervaring is met sites

Met vriendelijke groeten,
Ben


  Bericht verzenden
  • 4 Views
  • Geplaatst op 07-01-2012
  • Geplaatst door Ben"Wil je Domeinnamen verkopen?"

"Adverteren is de Eerste Stap!"

PLAATS ADVERTENTIE